OKULUMUZUN TARİHİ GELİŞİMİ

Okulumuz 1973-1974 Eğitim Öğretim yılında tek binada 6 derslik ile Eğitim Öğretime başlamıştır.


 

     Okulumuz 1973 yılında 6 derslikli ana binası ile eğitim öğretime başlamıştır. Bu binada bulunan derslikler bugün hali hazırda; 4 derslik, 1 kütüphane, 1 müdür odası, 1 öğretmenler odası 1 idare odası olarak kullanılmaktadır. Okulumuza sekiz yıllık zorunlu eğitim uygulaması düşünülerek 1998 yılında ikinci bir ek bina yapılmıştır.

     Yapılan ikinci bina ilçemizde açılan lisenin binası olmaması nedeniyle bakanlık tahsisli olarak Kavaklıdere Lisesine verilmiştir. Her iki okulun derslik yetersizliği nedeniyle bina uzun süre ortak kullanılmıştır. Kavaklıdere Lisesi´nin yeni yapılan binasına taşınması ile birlikte okulumuz 13 dersliği ile eğitim öğretim vermeye başlamıştır.

     Okulumuzun 2003 yılında taşıma merkezi olmasıyla birlikte Nebiler Köyü´nden Ortaköy Köyü´nden öğrenci taşınmaya başlamıştır. Daha sonra Nebiler Köyü ve Mahalleleri okulumuza taşınmaya devam ederken Ortaköy Köyü´nün taşıması Atatürk İlköğretim Okuluna devredilmiştir. Okulumuzda yıllık ortalama 50 ila 60 arası öğrenci taşımalı olarak eğitim görmektedir.

     Okulumuzda sürekli kablolu ve kablosuz internet bağlantısı vardır, elektrik tesisatı yenilenmiştir ve şehir suyu kullanılmaktadır. Okul bahçesi duvar ve demir parmaklıklar ile çevrilmiş olup, artan öğrenci sayısı ile yetersiz duruma düşmüştür. Okulumuzun oyun bahçesi yada parkı mevcut değildir. Yeşil alan düzenlemeleri yetersizdir.

     12 Yıllık zorunlu eğitim ile birlikte okulumuzun ilçe merkezinde ilk okul olarak düzenlenmesinin ardından, 200 ile 300 arasında öğrencinin yıllık olarak eğitim öğretim hizmetinden faydalanacağı düşünülmektedir.

     Okulumuzda İlçemiz Ortaköy Mahallesinde ve Nebiler Mahallesinde Eğitim Öğretim Hizmetlerini sürdürmekte olan 2 adet anasınfımız vardır. Bu sınıflar okul binamızda değil, Ortaköy İlkokulu Binasında ve Nebiler Köyü İlkokulu binasında bulunmaktadır dolayısıyla Ortaköy Mahallesi ve Nebiler Mahallesi halkına hizmet vermektedir. Ortaköy mahallesinin okulumuza uzaklığı 8 km, Nebiler Mahallesinin okulumuza uzaklığı yaklaşık 12 km´dir.

     Hali hazırda okulumuz 1 okul müdür 1 müdür yardımcısı, 13 sınıf öğretmeni 2 Özel Eğitim Öğretmeni ve 1 İngilizce öğretmeni 2 Anasınıfı öğretmeni ile eğitim öğretim hizmetlerini sürdürmektedir. İhtiyaç duyulan alanlardaki diğer öğretmen ihtiyacı eğitim bölgesi normundan karşılanmaktadır.

     Okulumuzun Muğla İl Merkezi´ne uzaklığı 55 km´dir.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 6  kişi beğendi